Reptes físics cooperatius
Reptes físics cooperatius
Descripció de la sessió
La primera sessió pràctica ha tingut en compte el treball cooperatiu per poder completar una serie de reptes físics en grups. Aquesta s’ha basat en la coordinació de tot el grup per anar assolint els reptes i aconseguir el màxim de reptes possibles dins un temps limitat. Totes aquelles activitats completades s’havien de plasmar en una fitxa per tal de plasmar el nivell d’assoliment del grup. A més, cada activitat anava acompañada d’una guia proporcionada pel docent on s’explicava el contigut de l’activitat
Reflexió curricular
Valoració
Personalment, la sessió de reptes físics cooperatius ha estat una de les més significatives que hem fet fins ara. Em va permetre experimentar directament com una activitat física pot transformar-se en una experiència d'aprenentatge real, vivencial i emocional.
Durant la sessió, vaig sortir de la meva zona de confort i em va caldre confiar en els altres, comunicar-me amb claredat, i posar el benestar del grup per davant del meu protagonisme. Això em va fer comprendre que el cos i el moviment són molt més que accions físiques: són eines educatives poderoses que connecten amb valors, emocions i habilitats socials.
A nivell motriu, vaig percebre com el repte ens obligava a pensar estratègicament i col·lectivament, a adaptar-nos a les capacitats dels companys i a organitzar-nos de forma autònoma. Aquest tipus d'activitats no només fomenten l'activitat física, sinó també l'empatia, la paciència, l'escolta activa i el respecte a la diversitat.
Quan sigui docent, voldria que els meus alumnes experimentessin reptes similars: activitats on no guanyi qui salti més alt o corri més ràpid, sinó qui sàpiga col·laborar millor, escoltar, ajudar i deixar-se ajudar. Aquest plantejament no només desenvolupa la motricitat, sinó que contribueix al desenvolupament integral que promou el currículum actual. Crec que, amb propostes com aquesta, podem construir una Educació Física més inclusiva, més humana i molt més significativa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada