Coreografies cooperatives
Coreografies cooperatives
Descripció de la sessió
Aquestes dues sessions han anat dirigides a la creació cooperativa d’una coreografia. En aquest cas, el docent ens ha demanat crear una coreografia per grups amb la cançó celebrem de Miki Núñez. Aquest ens ha proporcionat la lletra de la cançó i un temps límit per poder treballar en els passos de ball, cada grup d’experts s’encarrega d’un tros de la cançó per poder fer una coreografia conjunta adaptada a tots els nivells de l’aula i així gaudir de la dansa en conjunt. Un cop cada grup d’experts ha creat la seva part de la coreografia, l’objectiu és posar en comú el que s’ha aprés i mostrar-ho als altres companys en grups reduïts. A cada grup hi ha com a mínim un expert de cada part del ball.
Per poder ensenyar la coreografia correctament, cal que cada expert faci ús de les metodologies correctes que s’adaptin a tots els ritmes de treball, els alumnes posteriorment poden avaluar la eficiència d’aquest procés d’ensenyament-aprenentatge.
Reflexió curricular
A partir de la pràctica coreogràfica es treballen diferents aspectes del curriculum d’educació primària, entre aquests, la competencia motriu on es veu reflectida la coordinació i el control corporal dels infantils quan segueixen el ritme de les cançons. En conseqüència, aquesta competencia també implica el ritme i la musicalitat, fomentant així l’expressió lliure del cos. Aquestes pràctiques també desenvolupen altres habilitats motrius essencials com l’equilibri o la relació entre l’espai que s’ha d’ocupar i el temps en el que s’ha d’ocupar aquest.
Pel que fa als continguts, es treballen tots aquells relacionat amb l’expressió i comunicació corporal
Valoració
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada