Escape Room
Escape Room
Descripció de la sessió
Aquesta sessió innovadora s'ha basat en una gamificació d'un escape room per treballar conceptes com l'alimentació i l'acroesport, entre d'altres. La distribució de l'alumnat durant la sessió ha anat variant en funció de la tasca, iniciant la classe en parelles, passant per grups de treball i finalitzant el repte en gran-grup. A la sessió hem gudit de reptes cooperatius on cada persona del grup comptava per poder-lo assolir. Aquesta dinàmica s'ha establert al gimnàs de la facultat on el material de l'escape room es repartia per tot l'espai esportiu.
Reflexió curricular
La dinàmica de la sessió ha permès afavorir diferents formes de treball: des de parelles i petits grups fins al gran grup, promovent així la interdependència positiva, la comunicació efectiva i la resolució col·lectiva de reptes, aspectes fonamentals per al desenvolupament de la competència social i ciutadana (competència clau) i de la competència específica CE3, centrada en resoldre situacions motrius cooperatives.
A més, l’ús d’un espai ampli com el gimnàs i la distribució estratègica del material ha potenciat el moviment lliure i l’exploració activa, elements clau per fomentar la implicació motriu significativa i l’autonomia de l’alumnat. La diversitat de proves ha permès treballar tant la dimensió física com la cognitiva i emocional.
Valoració
En conclusió, aquesta sessió ha estat una mostra clara de com metodologies actives i motivadores poden integrar sabers de diferents àmbits i contribuir al desenvolupament integral dels infants, tot dotant el futur docent de recursos valuosos per dissenyar pràctiques educatives inclusives, competencials i atractives.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada