Jornades finals
Jornades finals
Descripció de la sessió
Les Jornades finals, en aquest cas han sigut les dues darreres sessions d’educació física i, en conseqüència, la dinàmica requereix plasmar tots els coneixements apresos a l’assignatura mitjançant la dinamització d’una activitat durant la sessió. Aquesta tasca és de caràcter grupal i requereix d’una planificació prèvia, la intervenció educativa i l’avaluació de la mateixa. Aquesta intervenció ha d’estar planificada dins un temps en concret, ja que ha de permetre la intervenció d’altres grups de treball, així doncs, cada grup s’encarrega unicament d’un tros de la sessió.
El meu grup, ha tingut l'oportunitat de treballar a partir de la tornada a la calma de la sessió, per tant hem hagut d'organitzar activitats d'una intensitat baixa relacionades amb el contingut de desplaçaments, el qual era el fil conductor de la sessió.
Reflexió curricular
Les Jornades Finals han estat una proposta pedagògica molt enriquidora que ha posat en pràctica la totalitat dels coneixements adquirits al llarg de l’assignatura d’Educació Física. Aquesta activitat ha fomentat el desenvolupament de competències professionals clau, com la planificació didàctica, la intervenció educativa, el treball cooperatiu i la capacitat d’avaluació crítica.
El fet de dinamitzar una part de la sessió, dins un temps establert i coordinant-se amb altres grups, ha permès comprendre la complexitat que implica la gestió del temps i de l’espai en un context educatiu real. En el nostre cas, encarregar-nos de la tornada a la calma ha suposat un repte específic: organitzar activitats de baixa intensitat, però amb sentit didàctic i connexió amb el fil conductor de la sessió, que eren els desplaçaments. Aquesta experiència ens ha ajudat a entendre la importància de la sequenciació adequada de les fases d’una sessió i de vetllar pel benestar físic i emocional de l’alumnat en el tancament de l’activitat.
A nivell curricular, hem treballat aspectes relacionats amb les competències específiques CE1 i CE4 del currículum d’Educació Física, com també amb els sabers relacionats amb el control corporal i la regulació de l’activitat física. Aquesta vivència, a més, ens ha dotat d’un enfocament pràctic per entendre millor el disseny d’activitats inclusives, significatives i contextualitzades, essencials per a la nostra futura tasca docent.
Valoració
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada